Instruktører

Instruktører 2019

 

 

Dirigent for Aspirantorkesteret - Lars Marius Hølås

Lars Marius Hølås, Foto: Ole Wuttudal

Lars Marius Hølås (f.1990) har en mastergrad i utøvende bratsj ved Trondheim Musikkonservatorium. Han startet som fiolinist ved Trondheim Kommunale Kulturskole som 5 åring, og det tok nesten et tiår før han bestemte seg for å spille bratsj.

 

Han hadde Åse Mette Schøyen som bratsjlærer på kulturskolen,

og Sven Olav Lyngstad da han begynte på Musikklinjen på Trondheim Katedralskole.

På institutt for musikk hadde han Ole Wuttudahl som lærer, og et semester med Björn Sjögren.

 

Har hatt langtidsvikariat i Trondheim Symfoniorkester og er en aktiv frilansmusiker med bl.a. TrondheimSolistene hvor han vært på turnè i bl.a. India, Palestina og England.

 

Er ellers veldig glad i å undervise, og har noen fiolinelever på kulturskolen i tillegg til

å være dirigent for Heimdal skoleorkester.

Dirigent for Hovedorkesteret - Kristin Jæger

Kristin Jæger er fra Bodø, der hun begynte som fiolinelev på musikkskolen som 7-åring. Etter tre år på fiolin fikk hun prøve å spille bratsj på sommerkurs, og ble umiddelbart hektet. Kristin har grunnutdanning og mastergrad i utøvende musikk med bratsj som hovedinstrument fra NTNU Institutt for musikk og Norges Musikkhøgskole. Etter studiene var hun ansatt som nestgruppeleder i bratsjgruppen i Bergen Filharmoniske Orkester (2006-2014) og som solobratsjist i Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester (2010/2011). Som frilanser har hun jobbet som bratsjist i alle norske symfoniorkestre, kammerorkesteret TrondheimSolistene og vært fast medlem i samtidsensemblet Bit20. I flere av orkestrene har hun også frilanset som fiolinist. Hun har også undervist ved ulike kulturskoler og sommerkurs, og etter fullført pedagogisk utdanning ved Norges Musikkhøgskole i 2016 fikk hun jobb i kulturskolen i Trondheim. I tillegg til å undervise ved kulturskolen dirigerer hun aspirantorkesteret i Strinda Strykeorkester og jobber som frilansfiolinist i ulike orkestre og ensembler.

Dirigent for Kammerorkesteret - Fride Bakken Johansen

Fride begynte å spille fiolin som femåring ved Trondheim kommunale kulturskole. Etter noen år begynte hun i Åsvang skoles strykeorkester/kammerorkester (Strinda) og spilte der i mange år. Hun gikk også på Lørdagsskolen ved Trondheim kommunale kulturskole fram til hun startet på musikklinja ved Trondheim Katedralskole i 2005. I 2008 begynte hun sin bachelor i musikk ved NTNU. I 2010/11 hadde hun et utvekslingsår ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, her hadde hun den svenske fiolinisten Cecilia Zilliacus som lærer. Er nå inne i masterstudiet- også disse ved NTNU, Institutt for musikk i Trondheim - her under Marianne Thorsen og Bård Monsen. Året 2013/14 var hun et år i Wien og studerte ved Universitat für musik und darstellende kunst. Her hadde hun professor Klaus Mätzel som lærer.

 

Hun er aktiv både i orkester og i kammergrupper, blant annet i en strykekvartett og en klaverkvartett - med sistnevnte har hun høsten 2011 spilt på masterclass med Kim Kashkashian. I Juniorsolistene - rekruteringsorkesteret til TrondheimSolistene var hun medlem i flere år, også som solist. Hun spiller nå mye i TrondheimSolistene, hbor hun har vært med på prosjekter med blant andre Mischa Maisky, Sissel Kyrkjebø og Secret Garden. Høsten 2012 var hun med TrondheimSolistene på en tre ukers lang europaturnè med den annerkjente fiolinisten Anne Sophie Mutter. Spiller også regelmessig i Trondheim Symfoniorkester. Hun er en flittig benyttet fiolinist i ulike frilansoppdrag.

 

Fiolininstruktør - Rannveig Ryeng

Rannveig Ryeng er en allsidig fiolinist fra Trondheim. Hun har sin utøvende utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, der hun hadde Terje Moe Hansen som lærer. Hun er en aktiv frilansmusiker som de siste årene har jobbet i bl.a. Trondheimsolistene og Trondheim Symfoniorkester og Nidaros Strykekvartett. Hun har medvirket på teaterproduksjoner ved Det Norske Teatret, Christiania Teater og Trøndelag Teater. Hun er også fiolinlærer ved Trondheim Kommunale Kulturskole og dirigent for Heimdal Skoleorkester. I tillegg til dette har Rannveig mange års erfaring innenfor sjangeren argentinsk tango, og er fiolinist i flere prisbelønte tangoensembler.

Fiolininstruktør - Kaja Rogers

Fiolin- og bratsjinstruktør - My Wilsberg

My Wilsberg (f.1992) er utdannet fiolinist ved Det Kgl. Danske Musikkkonservatorum, Norges Musikkhøgskole og Institutt for Musikk NTNU, med lærerne Serguei Azizian, Morten Carlsen og Marianne Thorsen. Hun har videre fullført praktisk-pedagogisk utdannelse ved Institutt for lærerutdanning NTNU, samt administrasjon og ledelse ved Norges Musikkhøgskole.

 

Hun har undervist ved ulike Kulturskoler før hun flyttet til Trondheim i 2016. Siden høsten 2016 har hun undervist ved Trondheim Kommunale Kulturskole og har siden 2017 vært engasjert som dirigent for Heimdal aspirantorkester. I tillegg til å undervise ved Kulturskolen jobber hun som frilansfiolinist i Trondheim Symfoniorkester, Trondheimssolistene og Oslofjord Kammerfilharmoni.

Fiolininstruktør og badevakt - Kristina Natlandsmyr

Kristina Natlandsmyr er 24 år og har spilt fiolin siden hun var 7 år gammel. I løpet av årene har hun vært med på flere seminarer og spilleoppdrag i inn-og utland, både som solist, konsertmester, i kvartett og i orkester. Kristina har også hatt masterclass med flere anerkjente musikere. Fra 2014-2017 studerte hun utøvende fiolin på NTNU, men fra høsten 2018 begynte hun på lærerstudiet på NTNU. I løpet av tiden som student har hun vært vikar som fiolinlærer både på Ørlandet Kulturskole og i Trondheim kommunale kulturskole. Kristina har også spilt i prosjekter med TrondheimSolistene og Stavanger Symfoniorkester. I 2013 ble hun utdannet som svømmeinstruktør i Delfinen Svømmeklubb (i Stavanger), og har i senere tid også jobbet i Pirbadet.

Bratsjinstruktør - Kristoffer Bjerke Gjærde

Kristoffer Bjerke Gjærde (f. 1984) har siden 2013 vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester.

Han begynte å spille fiolin som 7-åring ved Fræna Musikk- og Kulturskole, og fortsatte sine fiolinstudier i Trondheim for Bjarne Fiskum, Bård Monsen og Marianne Thorsen, hvor han fullførte sin mastergrad 2011.

Etterpå fulgte bratsj- og kammermusikkstudier ved Edsbergs Slott ved KMH i Stockholm, for prof. Pascal Siffert og Malin Broman, med mastereksamen i 2013.

I tillegg til fiolin- og bratsjstudiene har Kristoffer vært aktiv som medlem i TrondheimSolistene, med et titalls plateinnspillinger og turnèer siden 2005, og som kammermusiker i Norge og Sverige. I 2012 mottok Kristoffer stipend fra Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm.

Celloinstruktør - Karoline Brevik

Cellisten Karoline Brevik er frilansemusiker med base i Trondheim. Her jobber hun blant annet i TrondheimSolistene, som vikar i Trondheim Symfoniorkester, diverse annen frilansing, og som cellolærer på Trondheim Kommunale Kulturskole. Hun har også jobbet med VefsnEnsemblet, Mosjøen Kulturskole og i spelet ’Maren – dømt til døden’. Hun driver også viseprosjektet ’Norsk Sangbok’ i samarbeid med Gunhild Hjertås og Håvard Flatjord Netland. Hun har sin bakgrunn i musikkmiljøet Trondheim, og studerte utøvende musikk i 6 år ved Royal College of Music i London. Karoline er i utgangspunktet klassisk skolert, men jobber gjerne med et bredt sjangerspektrum. Hun opptrer både som solist, kammermusiker og orkestermusiker.

Celloinstruktør - Eivind Rossbach Heier

Eivind Rossbach Heier er cellist (f.1993), og studerer master i orkesterspill ved Högskolan för scen och musik i Gøteborg med Johan Stern som lærer. Han har en bachelor fra NTNU Institutt for musikk, hvor han hadde Øyvind Gimse som lærer. I tillegg hadde han et utvekslingsår ved Hochschule für musik und theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" i Leipzig med Professor Peter Hörr som lærer.

Eivind har vært vikar i Trondheim Symfoniorkester, og har spilt mye i TrondheimSolistene, blant annet på turné til Sør-Amerika. Før tiden i TrondheimSolistene, spilte han i Juniorsolistene, og var blant annet solist med dem på turné til Serbia. Eivind har spilt 6 år i Ungdomssymfonikerne, hvor han har vært solocellist i de 3 siste årene. Han har også flere ganger vært vikar ver kulturskolen i Trondheim.

Han er også aktiv kammermusiker. Eivind spiller i strykekvartetten KvartalKvartetten. De har blant annet vært på turné sammen med dirigent Torodd Wigum i Nepal, og drevet med undervisning og orkesterlæring av barn og ungdom i Kathmandu.

Før studiene begynte Eivind ved minprogrammet ved Trondheim Kommunale Kulturskole som 5-åring, hvor han har gått gradene opp til Lørdagsskolen med Line Henriksen og Thorleif Holm som lærere.

Kontrabassinstruktør - Matilde Zeeberg

Matilde Zeeberg (f. 1992) er utdannet kontrabassist fra Det Kongelige Danske

Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Matilde begynte å spille piano på Hørsholm Musikskole da hun var 6 år.

 

Etter hvert savnet hun å spille mer med andre, og begynte som 12-åring å spille

kontrabass. I 2015 avsluttet hun sin bachelor på Det Kongelige Danske

Musikkonservatorium hos Michal Stadnicki, og etter et studieopphold ved Norges Musikkhøgskole og Dan Styffe ferdiggjør hun nå sin master med pedagogikk i København hos Joel Gonzalez.

 

 Matilde har vært et sentralt medlem i Det Danske Ungdomsensemble, spilt i

European Union Youth Orchestra og er nå en del av det Københavnsbaserte orkesteret Damkapellet.
Som freelancer har hun spilt med danske og norske symfoniorkestre og undervist i kontrabass og piano i Københavnsområdet.

Kontrabassinstruktør - Mathias Gran

Mathias Gran (født 17.mai 1990) studerer direksjon ved Norges Musikkhøgskole under professor Ole Kristian Ruud og  førsteamanuensis Sigmund Torp. Han har dirigert på masterclass med kjente dirigenter som Juanjo Mena, Walter Weller og Lior Shambadal foran ensembler som Minsk kammerokester og Trondheim Symfoniorkester.

 

Mathias begynte å spille piano som seksåring. Etter endt videregående i Sandefjord tok han et år ved Toneheim Folkehøgskole. Her gikk han fra å være en pianist til å bli kontrabassist! Han skrev samme året en opera, Julenisseoperaen, som ble fremført på Folkehøgskolen.

 

Etter Toneheim gikk Mathias to å på konservatoriet (NTNU) i Trondheim på utøvende kontrabass med Göran Sjölin som lærer. Under studietiden i Trondheim var han med i Studentersamfundets Symfoniorkester og brukt som ekstrabassist i TrondheimSolistene. Han ble også brukt som vikar for dirigentene i Strinda Strykeorkester. Videre begynte Mathias på direksjon ved Norges musikkhøgskole. I tillegg til direksjonstimer ha han kontrabasstimer hos Dan Styffe.

Teaterlek og improvisasjon - Sveinung Næss

Sveinung har spilt over 100 improviserte forestillinger med Powerimpro som har spesialisert seg på sangimpro. Han har turnert i flere fylker med ulike improkonstellasjoner i regi av Kulturelle Skolesekken og undervist i impro for Levanger DKS i 10 år.

 

Etter at han tok master i drama og teater ved NTNU med en improworkshop for mellomtrinnet har dette blitt jobben mer og mer. Målgruppe på workshop er fra mellomtrinnet i grunnskolen til ungdom og voksne.

 

Sveinung har selv vært på kurs med blant annet Keith Johnstone og Shawn Kinley. I 2016 turnerer han med Sveriges fremste sangimprovisatør Robert Weitz og har vært på kurs med han flere ganger.

 

Vår 2015: Praktisk teoretisk master i drama og teater ved NTNU med en improworkshop.

2005-2008: Teaterlærer ved Bakketun folkehøgskole, Verdal

2004: Regi under Humorfestivalen i Hemne.

2002: Stilling ved Sør-Trøndelag Teaterverksted som revykultivator.

Daglig leder - Daniel Lyngstad

 

Fiolinisten Daniel Lyngstad (f. 1991) er en aktiv kammer- og frilansmusiker med baser i Oslo, Trondheim og København. Daniel er siden høsten 2018 ansatt på 1-års kontrakt som 1. fiolinist i Operaorkesteret ved DNO&B og kombinerer dette med sin øvrige musikkvirksomhet.

 

Daniel har utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med lærerne Geir Inge Lotsberg og Serguei Azizian. Han har vært dirigent for kammerorkesteret ved Sommermusikkskolen 2014-2016, men har siden 2017 overtatt jobben som daglig leder.

 

Våren 2016 var Daniel ansatt på kontrakt i Trondheim Symfoniorkester og Trondheimssolistene. I 2017 var han midlertidig ansatt i 1. fiolingruppen i Copenhagen Phil. Videre har han blant annet jobbet regelmessig med Oslo Camerata, Arctic Philharmonic, Diamanten Strings, Barokkanerne og Trondheim Barokk.

 

Som alternerende førstefiolinist i strykekvartetten Quartetto Testosterone har han holdt konserter på festivaler som Harmos festival (Portugal), Oslo Quartet Series, Risør Kammmermusikkfestival, Festspillene i Nord-Norge samt i Carnegie Hall i 2016. Kvartetten ble i 2013 nominert til ECMA (European Chamber Music Academy) i Wien, vant 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap i 2011 og var finalist ved Rimbotti International String Quartet Competition i Firenze i 2014.

 

Utover dette er Daniel medstifter og tidligere leder av kammermusikkfestivalen Fagerborgfestspillene 2014, produksjonsleder ved Valdres Sommersymfoni siden 2016, konsertmester ved en rekke prosjekt for Ungdomssymfonikerne i perioden 2011-2014 og var prosjektleder for mentorprogrammet Crescendo under Festspillene i Bergen i 2018.