Dirigenter og instruktører

Dirigenter og instruktører Sommermusikkskolen 2021

 

 

Synne Fersum

Synne Fersum vil være årets dirigent for aspirantorkesteret. Hun kommer fra Bergen og har studert utøvende musikk ved NTNU Institutt for Musikk. Synne spiller fast i Trondheimsolistene, har tidligere arbeidet for Øya Strykeorkester og dirigerer aspirantorkesteret ved Byåsen Skoleorkester

Kristin Jæger
Dirigent for hovedorkesteret

Kristin Jæger er fra Bodø, der hun begynte som fiolinelev på musikkskolen som 7-åring. Etter tre år på fiolin fikk hun prøve å spille bratsj på sommerkurs, og ble umiddelbart hektet. Kristin har grunnutdanning og mastergrad i utøvende musikk med bratsj som hovedinstrument fra NTNU Institutt for musikk og Norges Musikkhøgskole. Etter studiene var hun ansatt som nestgruppeleder i bratsjgruppen i Bergen Filharmoniske Orkester (2006-2014) og som solobratsjist i Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester (2010/2011). Som frilanser har hun jobbet som bratsjist i alle norske symfoniorkestre, kammerorkesteret TrondheimSolistene og vært fast medlem i samtidsensemblet Bit20. I flere av orkestrene har hun også frilanset som fiolinist. Hun har også undervist ved ulike kulturskoler og sommerkurs, og etter fullført pedagogisk utdanning ved Norges Musikkhøgskole i 2016 fikk hun jobb i kulturskolen i Trondheim. I tillegg til å undervise ved kulturskolen dirigerer hun aspirantorkesteret i Strinda Strykeorkester og jobber som frilansfiolinist i ulike orkestre og ensembler.

Alex Robson
Dirigent for kammerorkesteret

 

Alex Robson ble født i England og vokste opp i Kristiansund. Han studerte ved NTNU, avdeling for musikk i Trondheim med Bjarne Fiskum, og Royal College of Music i London hos Levon Chilingirian.


I tillegg til å spille i Det Norske Kammeroekster, er Alex medlem av TrondheimSolistene og leder for  JuniorSolistene.Tidligere har han også spilt i Camerata Nordica i Sverige og flere år som fast medlem i Engegårdskvartetten. Som freelancer har han også spilt i orkestre som Bergen Filharmoniske, Gøteborgs Symfoniker, Svenska Kammarorkestern og Mahler Chamber Orchestra. 

Alex er en av flere anerkjente Dextramusikere og spiller på en Jean Baptiste Vuilliaume fra 1858 fra Dextra Musica sin imponerende instrumentbank.

Fride Bakken Johannsen
Fiolin

Fride begynte å spille fiolin som femåring ved Trondheim kommunale kulturskole. Etter noen år begynte hun i Åsvang skoles strykeorkester/kammerorkester (Strinda) og spilte der i mange år. Hun gikk også på Lørdagsskolen ved Trondheim kommunale kulturskole fram til hun startet på musikklinja ved Trondheim Katedralskole i 2005. I 2008 begynte hun sin bachelor i musikk ved NTNU. I 2010/11 hadde hun et utvekslingsår ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, her hadde hun den svenske fiolinisten Cecilia Zilliacus som lærer. Er nå inne i masterstudiet- også disse ved NTNU, Institutt for musikk i Trondheim - her under Marianne Thorsen og Bård Monsen. Året 2013/14 var hun et år i Wien og studerte ved Universitat für musik und darstellende kunst. Her hadde hun professor Klaus Mätzel som lærer.

 

Hun er aktiv både i orkester og i kammergrupper, blant annet i en strykekvartett og en klaverkvartett - med sistnevnte har hun høsten 2011 spilt på masterclass med Kim Kashkashian. I Juniorsolistene - rekruteringsorkesteret til TrondheimSolistene var hun medlem i flere år, også som solist. Hun spiller nå mye i TrondheimSolistene, hbor hun har vært med på prosjekter med blant andre Mischa Maisky, Sissel Kyrkjebø og Secret Garden. Høsten 2012 var hun med TrondheimSolistene på en tre ukers lang europaturnè med den annerkjente fiolinisten Anne Sophie Mutter. Spiller også regelmessig i Trondheim Symfoniorkester. Hun er en flittig benyttet fiolinist i ulike frilansoppdrag.

Mary-Janine Rastau
Fiolin

Erling Skaufel
Fiolin

Mary-Janine er en 28- gammel fiolinlærer som har en Bachelor i Musikkpedagogikk fra Romania og som tok Praktisk Pedagogisk Utdanning og Master i Musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskolen i Oslo.
Hun har jobbet i nesten 6 år som fiolinlærer og dirigent for flere skoleorkestre i Oslo( Haugerud Strykeorkester,Disen Strings,Grefsen Strykeorkester,Bolteløkka Strykeorkester,Norsk Musikkskole,Maya Musikk og Kulturskole,Foss Vg) og på kurset Stryk i Skolen ved Nittedal Kulturskolen.
Fra august 2020 har hun startet å jobbe som fiolinpedagog på Trondheim Kulturskole og fra høsten 2021 kommer hun til å jobbe som dirigent for Heimdal Aspirantorkestret

Erling Skaufel er oppvokst i Steinkjer, hvor han startet å spille fiolin ved den kommunale musikkskolen i 1986, og etterhvert startet på Lørdagsskolen i Trondheim med Lars Ove Mølnå som lærer. Senere studerte han med Bjarne Fiskum i Trondheim, Stephan Barratt-Due og Geir Inge Lotsberg i Oslo, og Michael Malmgreen i København. Han har i tillegg hatt privat undervisning med blant annet Gerhard Schulz, Serguei Azizian, Ivry Gitlis, Mauricio Fuks, Emanuel Hurwitz og Milan Vitek.

Han har tidligere spilt i blant annet Stavanger Symfoniorkester, Copenhagen Philharmonic, Nord-Trøndelag Kammerorkester hvor han var kunstnerisk leder fra 2004-2008, Arktisk Philharmoni, Oslo Camerata, Norrlandsoperan i Umeå, og var medlem i TrondheimSolistene fra 1996 til 2019. Har siden 2011 vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester. Ved passende anledninger, feks til dans, liker han også veldig godt å fyre av en slått fra Innherred.

Karoline Vik Hegge
Bratsj

Karoline Vik Hegge er en allsidig frilanser med base i Trondheim. Hun begynte å spille fiolin da hun var fire år gammel og var elev av Per Gisle Haagenrud på lørdagsskolen i Bergen og senere Henryk Kniejski på musikklinja ved Langhaugen VGS. Midt i bachelorgraden ved Institutt for Musikk og Dans i Stavanger byttet hun til bratsj. Hun studerte senere master ved The Buchmann Mehta School of Music, Griegakademiet og Institutt for Musikk ved NTNU. Hun spiller jevnlig med ensembler som Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester, Telemark Kammerorkester og Arktisk Filharmoni.

Karoline er glad i å starte egne prosjekter, og da særlig med duoen DonkeyJam som hun driver sammen med pianisten Finn Magnus Fjell Hjelland.De bestiller jevnlig musikk av yngre komponister og har prosjekter med ulike utøvere innen samtidsmusikk, noe som har ført til spennende prosjekter i Hong Kong og Manila på Filippinene


Kristoffer Bjerke Gjærde
Bratsj

Kristoffer Bjerke Gjærde (f. 1984) har siden 2013 vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester.

Han begynte å spille fiolin som 7-åring ved Fræna Musikk- og Kulturskole, og fortsatte sine fiolinstudier i Trondheim for Bjarne Fiskum, Bård Monsen og Marianne Thorsen, hvor han fullførte sin mastergrad 2011.

Etterpå fulgte bratsj- og kammermusikkstudier ved Edsbergs Slott ved KMH i Stockholm, for prof. Pascal Siffert og Malin Broman, med mastereksamen i 2013.

I tillegg til fiolin- og bratsjstudiene har Kristoffer vært aktiv som medlem i TrondheimSolistene, med et titalls plateinnspillinger og turnèer siden 2005, og som kammermusiker i Norge og Sverige. I 2012 mottok Kristoffer stipend fra Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm.

Karoline Brevik
Cello

Cellisten Karoline Brevik er frilansemusiker med base i Trondheim. Her jobber hun blant annet i TrondheimSolistene, som vikar i Trondheim Symfoniorkester, diverse annen frilansing, og som cellolærer på Trondheim Kommunale Kulturskole. Hun har også jobbet med VefsnEnsemblet, Mosjøen Kulturskole og i spelet ’Maren – dømt til døden’. Hun driver også viseprosjektet ’Norsk Sangbok’ i samarbeid med Gunhild Hjertås og Håvard Flatjord Netland. Hun har sin bakgrunn i musikkmiljøet Trondheim, og studerte utøvende musikk i 6 år ved Royal College of Music i London. Karoline er i utgangspunktet klassisk skolert, men jobber gjerne med et bredt sjangerspektrum. Hun opptrer både som solist, kammermusiker og orkestermusiker.

Cecilie Koch
Cello

Ansatt som cellist i Trondheim Symfoniorkester og Opera i kombinert stilling med TrondheimSolistene. Hun har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole med Øyvind Gimse og Aage Kvalbein som lærere. Har spilt i flere norske orkestre, og har vært stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester. Har turnert store deler av Europa, samt Sør-Amerika og Asia. Har undervist på talentprogrammet «Unge Musikere» i flere år, samt vært vikar med Institutt for Musikk, NTNU, og ved Trondheim kommunale kulturskole. Har blant annet blitt brukt som instruktør i NUSO og SymfOrch.

Jostein Bolås Brødreskift

JKontrabass

Jostein Bolås Brødreskift er bassist og spiller i trioen Trio no Treble. I tillegg til å spille i Trio no Treble jobber han i Operaens Sinfonietta i Operaen i Kristiansund og er frilans bassist. Han har orkestererfaring fra bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene og flere års deltagelse på orkesterkurset Ungdomssymfonikerne. Jostein avla sin mastereksamen som solist med Trondheim symfoniorkester og han har vært solist med Kristiansund symfoniorkester. Han har sin bachelor- og mastergrad fra NTNU, institutt for musikk i Trondheim med utvekslingsår ved Hochschule für Musik i Basel i Sveits.

Håper på å se deg på årets sommerkurs!

Birgitte Mikalsen, daglig leder