Dirigenter og instruktører

Dirigenter og instruktører Sommermusikkskolen 2022

 

 

OBS: Dette er oversikt over fjorårets dirigenter og instruktører


- Nettsiden vil fortløpende oppdateres med instruktører for 2023

Synne Fersum

Synne Fersum vil være årets dirigent for aspirantorkesteret. Hun kommer fra Bergen og har studert utøvende musikk ved NTNU Institutt for Musikk. Synne spiller fast i Trondheimsolistene, har tidligere arbeidet for Øya Strykeorkester og dirigerer aspirantorkesteret ved Byåsen Skoleorkester

Kristin Jæger
Dirigent for hovedorkesteret

Kristin Jæger er fra Bodø, der hun begynte som fiolinelev på musikkskolen som 7-åring. Etter tre år på fiolin fikk hun prøve å spille bratsj på sommerkurs, og ble umiddelbart hektet. Kristin har grunnutdanning og mastergrad i utøvende musikk med bratsj som hovedinstrument fra NTNU Institutt for musikk og Norges Musikkhøgskole. Etter studiene var hun ansatt som nestgruppeleder i bratsjgruppen i Bergen Filharmoniske Orkester (2006-2014) og som solobratsjist i Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester (2010/2011). Som frilanser har hun jobbet som bratsjist i alle norske symfoniorkestre, kammerorkesteret TrondheimSolistene og vært fast medlem i samtidsensemblet Bit20. I flere av orkestrene har hun også frilanset som fiolinist. Hun har også undervist ved ulike kulturskoler og sommerkurs, og etter fullført pedagogisk utdanning ved Norges Musikkhøgskole i 2016 fikk hun jobb i kulturskolen i Trondheim. I tillegg til å undervise ved kulturskolen dirigerer hun aspirantorkesteret i Strinda Strykeorkester og jobber som frilansfiolinist i ulike orkestre og ensembler.

Kaja Rogers

Dirigent for kammerorkesteret

 

Kaja Rogers er frilans fiolinist med base i Trondheim. Hun begynte å spille fiolin da hun var 7 år gammel på Røyken kulturskole og etterhvert på Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt. Her hadde hun Geir Inge Lotsberg som lærer, også etter hun begynte å studere ved Barratt Due. Videre studerte hun ved Norges Musikkhøgskole med Detlef Hahn og på NTNU institutt for musikk med Marianne Thorsen.


Idag jobber Kaja i flere forskjellige orkestre, grupper, band og enkeltstående prosjekter i flere sjangere. For det meste i Trondheim Solistene og Trondheim Symfoniorkester, men spiller også i fler av landets symfoniorkestre, med Oslo Strings og som fiolinist med jazzbandet WAKO. 


Kaja har fra 2014-2021 vært dirigent i Øya Strykeorkester og har også vært instruktør ved Sommermusikkskolen flere ganger tidligere.

Fride Bakken Johannsen
Fiolin

Fride begynte å spille fiolin som femåring ved Trondheim kommunale kulturskole. Etter noen år begynte hun i Åsvang skoles strykeorkester/kammerorkester (Strinda) og spilte der i mange år. Hun gikk også på Lørdagsskolen ved Trondheim kommunale kulturskole fram til hun startet på musikklinja ved Trondheim Katedralskole i 2005. I 2008 begynte hun sin bachelor i musikk ved NTNU. I 2010/11 hadde hun et utvekslingsår ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, her hadde hun den svenske fiolinisten Cecilia Zilliacus som lærer. Er nå inne i masterstudiet- også disse ved NTNU, Institutt for musikk i Trondheim - her under Marianne Thorsen og Bård Monsen. Året 2013/14 var hun et år i Wien og studerte ved Universitat für musik und darstellende kunst. Her hadde hun professor Klaus Mätzel som lærer.

 

Hun er aktiv både i orkester og i kammergrupper, blant annet i en strykekvartett og en klaverkvartett - med sistnevnte har hun høsten 2011 spilt på masterclass med Kim Kashkashian. I Juniorsolistene - rekruteringsorkesteret til TrondheimSolistene var hun medlem i flere år, også som solist. Hun spiller nå mye i TrondheimSolistene, hbor hun har vært med på prosjekter med blant andre Mischa Maisky, Sissel Kyrkjebø og Secret Garden. Høsten 2012 var hun med TrondheimSolistene på en tre ukers lang europaturnè med den annerkjente fiolinisten Anne Sophie Mutter. Spiller også regelmessig i Trondheim Symfoniorkester. Hun er en flittig benyttet fiolinist i ulike frilansoppdrag.

Mary-Janine Rastau
Fiolin

Erling Skaufel
Fiolin

Karoline Vik Hegge
Bratsj

Mary-Janine er en 28- gammel fiolinlærer som har en Bachelor i Musikkpedagogikk fra Romania og som tok Praktisk Pedagogisk Utdanning og Master i Musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskolen i Oslo.
Hun har jobbet i nesten 6 år som fiolinlærer og dirigent for flere skoleorkestre i Oslo( Haugerud Strykeorkester,Disen Strings,Grefsen Strykeorkester,Bolteløkka Strykeorkester,Norsk Musikkskole,Maya Musikk og Kulturskole,Foss Vg) og på kurset Stryk i Skolen ved Nittedal Kulturskolen.
Fra august 2020 har hun startet å jobbe som fiolinpedagog på Trondheim Kulturskole og fra høsten 2021 kommer hun til å jobbe som dirigent for Heimdal Aspirantorkestret

Erling Skaufel er oppvokst i Steinkjer, hvor han startet å spille fiolin ved den kommunale musikkskolen i 1986, og etterhvert startet på Lørdagsskolen i Trondheim med Lars Ove Mølnå som lærer. Senere studerte han med Bjarne Fiskum i Trondheim, Stephan Barratt-Due og Geir Inge Lotsberg i Oslo, og Michael Malmgreen i København. Han har i tillegg hatt privat undervisning med blant annet Gerhard Schulz, Serguei Azizian, Ivry Gitlis, Mauricio Fuks, Emanuel Hurwitz og Milan Vitek.

Han har tidligere spilt i blant annet Stavanger Symfoniorkester, Copenhagen Philharmonic, Nord-Trøndelag Kammerorkester hvor han var kunstnerisk leder fra 2004-2008, Arktisk Philharmoni, Oslo Camerata, Norrlandsoperan i Umeå, og var medlem i TrondheimSolistene fra 1996 til 2019. Har siden 2011 vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester. Ved passende anledninger, feks til dans, liker han også veldig godt å fyre av en slått fra Innherred.

Karoline Vik Hegge er en allsidig frilanser med base i Trondheim. Hun begynte å spille fiolin da hun var fire år gammel og var elev av Per Gisle Haagenrud på lørdagsskolen i Bergen og senere Henryk Kniejski på musikklinja ved Langhaugen VGS. Midt i bachelorgraden ved Institutt for Musikk og Dans i Stavanger byttet hun til bratsj. Hun studerte senere master ved The Buchmann Mehta School of Music, Griegakademiet og Institutt for Musikk ved NTNU. Hun spiller jevnlig med ensembler som Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester, Telemark Kammerorkester og Arktisk Filharmoni.

Karoline er glad i å starte egne prosjekter, og da særlig med duoen DonkeyJam som hun driver sammen med pianisten Finn Magnus Fjell Hjelland.De bestiller jevnlig musikk av yngre komponister og har prosjekter med ulike utøvere innen samtidsmusikk, noe som har ført til spennende prosjekter i Hong Kong og Manila på Filippinene


Kristoffer Bjerke Gjærde
Bratsj

Kristoffer Bjerke Gjærde (f. 1984) har siden 2013 vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester.

Han begynte å spille fiolin som 7-åring ved Fræna Musikk- og Kulturskole, og fortsatte sine fiolinstudier i Trondheim for Bjarne Fiskum, Bård Monsen og Marianne Thorsen, hvor han fullførte sin mastergrad 2011.

Etterpå fulgte bratsj- og kammermusikkstudier ved Edsbergs Slott ved KMH i Stockholm, for prof. Pascal Siffert og Malin Broman, med mastereksamen i 2013.

I tillegg til fiolin- og bratsjstudiene har Kristoffer vært aktiv som medlem i TrondheimSolistene, med et titalls plateinnspillinger og turnèer siden 2005, og som kammermusiker i Norge og Sverige. I 2012 mottok Kristoffer stipend fra Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm.

Karoline Brevik
Cello

Cellisten Karoline Brevik er frilansemusiker med base i Trondheim. Her jobber hun blant annet i TrondheimSolistene, som vikar i Trondheim Symfoniorkester, diverse annen frilansing, og som cellolærer på Trondheim Kommunale Kulturskole. Hun har også jobbet med VefsnEnsemblet, Mosjøen Kulturskole og i spelet ’Maren – dømt til døden’. Hun driver også viseprosjektet ’Norsk Sangbok’ i samarbeid med Gunhild Hjertås og Håvard Flatjord Netland. Hun har sin bakgrunn i musikkmiljøet Trondheim, og studerte utøvende musikk i 6 år ved Royal College of Music i London. Karoline er i utgangspunktet klassisk skolert, men jobber gjerne med et bredt sjangerspektrum. Hun opptrer både som solist, kammermusiker og orkestermusiker.

Cecilie Koch
Cello

Ansatt som cellist i Trondheim Symfoniorkester og Opera i kombinert stilling med TrondheimSolistene. Hun har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole med Øyvind Gimse og Aage Kvalbein som lærere. Har spilt i flere norske orkestre, og har vært stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester. Har turnert store deler av Europa, samt Sør-Amerika og Asia. Har undervist på talentprogrammet «Unge Musikere» i flere år, samt vært vikar med Institutt for Musikk, NTNU, og ved Trondheim kommunale kulturskole. Har blant annet blitt brukt som instruktør i NUSO og SymfOrch.

Jostein Bolås Brødreskift

Kontrabass


Espen Andersen
Dirigering

Espen Andersen er utdannet trombonist og dirigent fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Som musiker er han mye benyttet av Trondheim Symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps og i en lang rekke forestillinger på Trøndelag Teater, bl. a. Les Miserables, Cabaret, Chicago og The Sound of Music. 


Espen er musikalsk leder for Trondheim Brassband, Strindheim Janitsjar og Halsen Musikkforening, og underviser trombone ved Stjørdal kulturskole. Han har tidligere vært musikalsk leder i Ila Brass Band og Musikkforeningen Nidarholm. Videre er han å se som prosjektdirigent, seminarinstruktør og dommer i forskjellige musikkonkurranser. 


Espen har vært engasjert som dirigent for mange prosjekter med Luftforsvarets Musikkorps i Trondheim siden 2015.

Eva Holm Foosnæs

Komponering

Eva Holm Foosnæs jobber frilans som komponist, dirigent, repetitør, og akkompagnatør med base på Byåsen i Trondheim. 


Eva har  skrevet verk til bl.a. Oslo-Filharmonien, Trondheim Sinfonietta, Alpaca Ensemble, Opera Østfold, Opera Trøndelag og et stort antall norske kor. Hennes musikk er farget av hennes bakgrunn fra musikkteater. 


Eva er kunsterisk leder for Opera di Setra og dirigent for Kammerkoret Aurum.


Eva synes at Sommermusikkskolen er verdens beste tiltak og gleder seg til å treffe kreative og nysgjerrige komponister!

Håper på å se deg på årets sommerkurs!

Birgitte Mikalsen, daglig leder