Dirigenter og instruktører

Dirigenter og instruktører Sommermusikkskolen 2023

 

 


Mary-Janine Rastau
Fiolin

Mary-Janine har en Bachelor i Musikkpedagogikk fra Romania og som tok Praktisk Pedagogisk Utdanning og Master i Musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskolen i Oslo.
Hun har jobbet i nesten 6 år som fiolinlærer og dirigent for flere skoleorkestre i Oslo( Haugerud Strykeorkester,Disen Strings,Grefsen Strykeorkester,Bolteløkka Strykeorkester,Norsk Musikkskole,Maya Musikk og Kulturskole,Foss Vg) og på kurset Stryk i Skolen ved Nittedal Kulturskolen.


Fra august 2020 har hun vært ansatt ved Trondheim Kulturskole og fra høsten 2021 har hun dirigert for Heimdal Aspirantorkestret

Pål Johansen

Dirigent for hovedorkesteret

Pål Johansen kommer fra Trondheim, og jobber som cellolærer ved Trondheim Kommunale Kulturskole. Han dirigerer fast hovedorkesteret og kammerorkesteret ved Heimdal Skoleorkester. 

Kaja Rogers

Dirigent for kammerorkesteret

 

Kaja Rogers er frilans fiolinist med base i Trondheim. Hun begynte å spille fiolin da hun var 7 år gammel på Røyken kulturskole og etterhvert på Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt. Her hadde hun Geir Inge Lotsberg som lærer, også etter hun begynte å studere ved Barratt Due. Videre studerte hun ved Norges Musikkhøgskole med Detlef Hahn og på NTNU institutt for musikk med Marianne Thorsen.


Idag jobber Kaja i flere forskjellige orkestre, grupper, band og enkeltstående prosjekter i flere sjangere. For det meste i Trondheim Solistene og Trondheim Symfoniorkester, men spiller også i fler av landets symfoniorkestre, med Oslo Strings og som fiolinist med jazzbandet WAKO. 


Kaja har fra 2014-2021 vært dirigent i Øya Strykeorkester og har også vært instruktør ved Sommermusikkskolen flere ganger tidligere.

Einar Olav Larsen

Folkemusikkinstruktør

 

Einar Olav Larsen er folkemusiker fra Verdal som videreformidler slåttestilen etter Hilmar Alexandersen. Einar jobber aktivt for å lære barn og ungdom norsk folkemusikktradisjon gjennom Verdal Juniorspelmannslag og festivalene Hilmarfestivalen og Midtvintersansen.


Einar har studert på Ole Bull Akademiet og har en lang karriere bak seg gjennom flere utgivelser med det finsk-norske bandet Frigg, samarbeid med sin bror Gjermund larsen, samt flere priser fra Landskappleiken og Folkelarm.

Synne Fersum

Fiolin

Eirik Almåsbakk Skogmo

Fiolin

Gang Wang

Fiolin

Karoline Vik Hegge
Bratsj

Synne Fersum kommer fra Bergen og har studert utøvende musikk ved NTNU Institutt for Musikk. Synne spiller fast i Trondheimsolistene, har tidligere arbeidet for Øya Strykeorkester og dirigerer aspirantorkesteret ved Byåsen Skoleorkester

Eirik Almåsbakk Skogmo kommer fra Skogn, og er utdannet fiolinist fra Trondheim og København. Han underviser fast i Trondheim Kommunale Kulturskole.

Gang Wang utdannet seg som fiolinist på Norges Musikkhøgskole, og jobber i dag fast som fiolinist i Trondheim Symfoniorkester og Opera. 

Karoline Vik Hegge er en allsidig frilanser med base i Trondheim. Hun begynte å spille fiolin da hun var fire år gammel og var elev av Per Gisle Haagenrud på lørdagsskolen i Bergen og senere Henryk Kniejski på musikklinja ved Langhaugen VGS. Midt i bachelorgraden ved Institutt for Musikk og Dans i Stavanger byttet hun til bratsj. Hun studerte senere master ved The Buchmann Mehta School of Music, Griegakademiet og Institutt for Musikk ved NTNU. Hun spiller jevnlig med ensembler som Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester, Telemark Kammerorkester og Arktisk Filharmoni.

Karoline er glad i å starte egne prosjekter, og da særlig med duoen DonkeyJam som hun driver sammen med pianisten Finn Magnus Fjell Hjelland.De bestiller jevnlig musikk av yngre komponister og har prosjekter med ulike utøvere innen samtidsmusikk, noe som har ført til spennende prosjekter i Hong Kong og Manila på Filippinene


Kristoffer Bjerke Gjærde
Bratsj

Kristoffer Bjerke Gjærde (f. 1984) har siden 2013 vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester.

Han begynte å spille fiolin som 7-åring ved Fræna Musikk- og Kulturskole, og fortsatte sine fiolinstudier i Trondheim for Bjarne Fiskum, Bård Monsen og Marianne Thorsen, hvor han fullførte sin mastergrad 2011.

Etterpå fulgte bratsj- og kammermusikkstudier ved Edsbergs Slott ved KMH i Stockholm, for prof. Pascal Siffert og Malin Broman, med mastereksamen i 2013.

I tillegg til fiolin- og bratsjstudiene har Kristoffer vært aktiv som medlem i TrondheimSolistene, med et titalls plateinnspillinger og turnèer siden 2005, og som kammermusiker i Norge og Sverige. I 2012 mottok Kristoffer stipend fra Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm.

Karoline Brevik
Cello

Cellisten Karoline Brevik er frilansemusiker med base i Trondheim. Her jobber hun blant annet i TrondheimSolistene, som vikar i Trondheim Symfoniorkester, diverse annen frilansing, og som cellolærer på Trondheim Kommunale Kulturskole. Hun har også jobbet med VefsnEnsemblet, Mosjøen Kulturskole og i spelet ’Maren – dømt til døden’. Hun driver også viseprosjektet ’Norsk Sangbok’ i samarbeid med Gunhild Hjertås og Håvard Flatjord Netland. Hun har sin bakgrunn i musikkmiljøet Trondheim, og studerte utøvende musikk i 6 år ved Royal College of Music i London. Karoline er i utgangspunktet klassisk skolert, men jobber gjerne med et bredt sjangerspektrum. Hun opptrer både som solist, kammermusiker og orkestermusiker.

Jostein Bolås Brødreskift

Kontrabass

Jostein Bolås Brødreskift kommer fra Rissa og er blant annet kjent fra ensemblet Trio No Treble. Jostein har studert klassisk utøvende både i Trondheim og Basel, og har i dag fast stilling i Opera Kristiansund.

Torodd Wigum
Dirigering

Torodd Wigum er en av landets mest anerkjente orkesterdirigenter. Han er dirigent for NUSO - Norsk Ungdomssymfoniorkester og har gjestet Sommermusikkskolen flere ganger tidligere. I år kommer Torodd til å ha dirigentworkshop med deltakerne. Det er bare å glede seg!

Eva Holm Foosnæs

Komponering

Eva Holm Foosnæs jobber frilans som komponist, dirigent, repetitør, og akkompagnatør med base på Byåsen i Trondheim. 


Eva har  skrevet verk til bl.a. Oslo-Filharmonien, Trondheim Sinfonietta, Alpaca Ensemble, Opera Østfold, Opera Trøndelag og et stort antall norske kor. Hennes musikk er farget av hennes bakgrunn fra musikkteater. 


Eva er kunsterisk leder for Opera di Setra og dirigent for Kammerkoret Aurum.


Eva synes at Sommermusikkskolen er verdens beste tiltak og gleder seg til å treffe kreative og nysgjerrige komponister!

Håper på å se deg på årets sommerkurs!

Birgitte Mikalsen, daglig leder